26 Ocak 2015 Pazartesi

Buenos Aires - Argentina SOUTH AMERICA


BUENOS AIRES 
ARGENTINA & ARJANTİN


                                                                                          English & Turkish statement
                                                                                             İngilizce ve Türkçe açıklamalı
                                                                                           35 photos- fotoğraf

Buenos Aires, in the Southeast of South America, Rio de Plata, on the west side, a portion that enters the interior of the Atlantic Ocean, the crowd, an important trading center. Official language is Spanish. Buenos Aires is based on the history and roots of their ports. Colonists, the town "Port City", meaning "to The Port City" gave the name. Of this name in a short time, and from there spread to all continents.
On February 3, 1536 conqueror Don Pedro de Mendoza, on the shores of Buenos Aires had. Spanish De La Plata placed on the shores of the river. Mendoza "Espiritu Santo" Christianization and the port of the city of "Nuestra Senora Del Buen Ayre" gives the name.
On May 29, 1580, Spanish conquistador Juan de Garay, come here with the team. He and his team begin to work in editing. To prevent potential attacks from defending its place as the city's tallest elect. Very popular with a memorial Palo de la Justicia (today known as the Plaza de Mayo), and a castle was built here. Today the Metropolitan cathedral church location is established. After that the city "Santisima Trinidad" name, while the city's harbor "Santa Maria de los Buenos Aires," takes its name.Today in Buenos Aires, has become a more modern and has been a trading city. 

Sights;
- Basilica de Santo Domingo; The 18th century Dominican church this basilica as a matter of the left tower, dating from 1806 British invasion is seen shrapnel holes.
-Metropolitan Cathedral
- Casa Rosada; In 1940, Evita affect the crowds pink presidential palace where the speech is made.The southern part of the building is used as a museum.
-CEMENTERIO DE La Recoleta; This cemetery is located in Recoleta's most elite. Argentina's elite high walled cemetery contains the graves of people. Marble and black granite statues of angels among the graves Evita, Domingo Sarmiento, Juan was Face the graves of famous people a lot like Quirogo is located. Wandering in a neighborhood surrounded by a variety of architectural building that creates a feeling of moving through the streets of this great venue graveyard.
In addition, the great bells arranged in a lush cypress trees also give vitality to this silent space. Here, people with lower income status tombs built on top of the cabinet is made up of concrete. Made of glass panes to the front and a picture of the deceased, memories, objects, decorated with flowers, etc..

-LOS ESPANOLES -MONUMENTO; Avenida del Libertador, this charming white sculpture, offers a spectacular view, especially when the surrounding lighting. Located at the bottom graceful figures, Argentina's Pampas, the Andes, the Chaco and the Rio de La Plata region represents the fourth.
-LA BACO; The most famous district of Buenos Aires.

Buenos Aires
Buenos Aires
Buenos Aires
Rio Parana ve Rio Uruguay'ın beraber oluşturdurdukları, Atlantik okyanusuna açılan ağız kısmında kurulan Buenos Airas kıyılarında, nehirlerin taşıdığı topraklar nedeniyle, Rio de Plata' da kahverengi görüntü hakim.
Buenos Aires
Buenos Aires
Buenos Aires
Buenos Aires
 CASA ROSADA  
   In 1940, Evita affect the crowds pink presidential palace where the speech is made.The southern part of the building is used as a museum.                            
1940 yıllarında, Evita’nın kalabalıkları etkilediği konuşmaların yapıldığı pembe başkanlık sarayıdır.       Binanın güney kısmı müze olarak kullanılmaktadır.
Buenos Aires


Buenos Aires / La Baco; Priority districts visited by tourists. 
- Colorful tin houses,
-Artists who dance tango,
-And, side walks filled with art made by artists.
Buenos Aires / La Baco

Buenos Aires / La Baco
Buenos Aires / La Baco
Buenos Aires / La Baco
Buenos Aires / La Baco

Buenos Aires / La Baco
Buenos Aires / La Baco

Buenos Aires 
Buenos Aires 
Buenos Aires 
Buenos Aires 
Buenos Aires 
Buenos Aires 
Buenos Aires 
Buenos Aires 
Buenos Aires 
Buenos Aires 

 Buenos Aires 
                                                      Metropolitan cathedral / Buenos Aires 
    Metropolitan cathedral / Buenos Aires 

Buenos Aires, Güney Amerika’ nın Güneydoğusunda, Rio de Plata’nın Batı tarafında, Atlantik
Okyanusunun içe girdiği bir kısımda, kalabalık, önemli bir ticaret merkezi. Resmi dil İspanyolca.          Buenos Aires’in tarihi ve kökleri kendi limanına dayanır. Koloniciler, bu şehre “Liman Şehri” anlamına gelen  “The Port City” adını vermişler. Bu isim kısa zamanda bölgeye ve oradan da bütün kıtaya yayılmış.3 Şubat 1536’da fatih Don Pedro de Mendoza, Buenos Aires kıyılarına varmış. Görevi, De La Plata nehri kıyılarını İspanyollarla doldurmakmış. Mendoza “ Espiritu  Santo” şehrini hıristiyanlaştırır ve limanına “Nuestra Senora Del Buen Ayre” adını verir. 29 Mayıs 1580 tarihinde, İspanyol fatih Juan de Garay, ekibi ile buraya gelir.     O ve ekibi şehri düzenleme çalışmalarına başlarlar. Potansiyel saldırıları önlemek için şehrin en yüksek yerini savunma  noktası olarak seçerler. Çok beğenilen bir anıt olan Palo de la Justicia (bugünkü adıyla Plaza de Mayo) ve bir kale, buraya inşa edilir. Bugün Metropolitan katedralinin bulunduğu yere bir kilise kurulur.Bundan sonra şehir  “Santisima Trinidad” adını alırken, şehrin limanı da “Santa Maria de los Buenos Aires” adını alır.Günümüzde Buenos Aires, daha modern bir hal almış ve bir ticaret şehri olmuş.
Görülecek yerler;  
- BASILICA DE SANTO DOMINGO ; 18.yy Dominican kilisesi olarak yapılan bu bazilikanın sol kulesine bakılacak olursa, 1806  İngiliz istilasından kalma şarapnel delikleri görülmektedir. 
 - Metropolitan Cathedral;
 - CASA ROSADA ; 1940 yıllarında, Evita’nın kalabalıkları etkilediği konuşmaların yapıldığı pembe başkanlık sarayıdır. Binanın güney kısmı müze olarak kullanılmaktadır.
 - CEMENTERIO DE LA  RECOLETA; Bu mezarlık, Recoleta’nın en elit bölgesinde yer alır. Yüksek duvarla çevrili  mezarlıkta Arjantin’in elit kişilerinin mezarları bulunmaktadır.  Mermer melek heykelleri ve siyah granit mezar evlerin arasında Evita, Domingo Sarmiento, Juan Facundu Quirogo  gibi bir çok ünlü kişilerin de mezarları bulunmaktadır. İçinde dolaşırken, bir mahallenin çeşitli mimari binalarla çevrili sokakları arasında geziniyormuş hissi yaratıyor insanlarda bu büyük mezarlık. Ayrıca çan şeklinde düzenlenmiş yemyeşil ulu servi ağaçları ayrıca bir canlılık vermekte bu suskun alana. Mezarlıkta gelir durumu daha düşük olan kişilerin mezarları üst üste yapılmış beton kabinlerden oluşuyor. Ön kısımlarına camlı bölmeler yapılmış ve ölen kişinin resmi, anı eşyaları, çiçekler vb ile süslenmiş.
 - MONUMENTO A LOS ESPANOLES; Avenida del Libertador’da bulunan bu büyüleyici beyaz heykel,  özellikle ışıklandırıldığında muhteşem bir manzara sunmakta çevresine. Alt kısmında bulunan zarif figürler, Arjantin’in Pampas, Andes, Chaco  ve Rio de La Plata olarak 4 bölgesini simgelemektedir.
 - LA BACO; Buenos Aires'in en ünlü semti. Turistlerin öncelikli olarak ziyaret ettiği semt; batık ve eski gemilerin saçlarıyla yapılıp, tekne boyalarıyla, rengarenk  boyanmış teneke evleriyle ilgi çekmekte.Trafiğe kapalı Caminito caddesi kaldırımlarında, sanatçıların yaptıkları resimler, sergilenip satılmakta.
Ayrıca, bu semtin sokaklarında, tango sanatçıları danslarını sergileyip, geçimlerini sağlıyorlar. Rengarenk duvarlara yapılmış kabartma resimlerde ise, geçmişteki olaylar tasvir edilmiş. 

11 Ocak 2015 Pazar

Puerto Montt- Chile Patagonia South America



Puerto Montt, Los Lagos in southern Chile, located on the shores of the Pacific Ocean. With a population of over two hundred thousand, the official language is Spanish.Remaining in its original form, covered with forests and formerly known as Melipull entry into Puerto Montt, offshore discovered until Llanquihue lake was done by. In 1848, Germany began to immigration, immigrants to this region and other regions of the country have been placed with state policy. In 1848, Germany began to immigration, immigrants to this region and other regions of the country have been placed with state policy. A researcher who came here in 1851, the land began to be cleaned. Thus, the construction of new buildings began to calm. City February 12, established in 1853. Montt Chile governor's name is given here.
Alerce 3000-4000 year the bark of trees, house siding are used. However, this tree burned pastures for animals maintained, thereby composed of very old trees are disappearing forests. In this region, logging, fishing and animal husbandry are developed. Salmon and trout production is weight. In addition, tourism is well developed. Hiking in Patagonia, lakes, etc. to navigate. It is the starting point of the tour to Puerto Montt. From Alaska to the Pan American road passes over the United States and Mexico to Puerto Montt ends.
 

 Sights;
-Parqu Nacional Alerce Andino, this natural park with very old trees consist of Alerce. Said land of trees, grasslands are disappearing due to the location. However, in addition to the destruction of 153 square miles is protected naturalness.
-Feri Angelmo Artesenal of the block is composed of a large supermarket. Here, all Chilean products (wool, alpaca, etc..) Are sold.
-Osorno Volcano, with perfect symmetry is one of Chile's most famous volcanic mountains.
Petrohue river thousands of years of volcanic structure, green and blue color flowing waters and along the river with a small waterfall attract attention.
 
Puerto Montt, Güney Şili’nin  Los Lagos bölgesinde, Pasifik  Okyanusu kıyısında yer alır. İkiyüzbin üzerinde nüfusa sahip, resmi dili İspanyolcadır. Orijinal haliyle kalan, ormanlarla kaplı ve eskiden Melipulli olarak bilinen Puerto Montt’a giriş, açık deniz keşfedilene kadar, Llanquihue gölü tarafından yapılıyormuş.    1848 yılında,  Almanya’dan başlayan göçlerle , bu bölgeye ve ülkenin diğer bölgelerine  göçmenler  devlet politikasıyla yerleştirilmişler. 1851 yılında buraya gelen bir araştırmacı araziyi temizletmeye başlamış. Böylece yeni sakinler için binalar inşa edilmeye başlanmış. Şehir, 12  Şubat 1853 yılında kurulmuş. Şili valisi Montt’un adı buraya verilmiştir.         3000-4000 yıllık Alerce ağaçlarının kabukları, evlerin dış cephe kaplamalarında kullanılmaktadır. Ancak bu ağaçlar yakılarak hayvanlar için otlak yapılmakta, dolayısiyle çok yaşlı ağaçlardan oluşmuş ormanlar yok olmaktadır. Bu bölgede kerestecilik,  balıkçılık ve hayvancılık  gelişmiş, Somon ve Alabalık üretimi ağırlıktadır.  Ayrıca turizm de gelişmiştir. Patagonya’da traking, göllerde gezinmek vb. için turların başlangıç yeri Puerto Montt’tur. Alaska’dan başlayan Pan Amerikan yolu Amerika ve Meksika üzerinden geçerek Puerto Montt’ta son bulmaktadır.
Görülecek yerler;            
-Parque Nacional Alerce Andino, Bu doğal park çok yaşlı olan Alerce ağaçlarından oluşmaktadır.     Adı geçen  ağaçlar  arazi , otlak yeri yapmak nedeniyle yok olmaktadır. Ancak, bu yok oluşun yanısıra  153 mil karelik doğallık korumaya alınmıştır.                
-Feria Artesenal Angelmo,  bloklardan oluşan büyük bir markettir.  Burada, tüm Şili ürünleri          (yün, alpaka vb.) satılmaktadır.           
-Osorno Volkanı, mükemmel simetrisiyle  Şili’nin en meşhur volkanik dağlarından biri. Petrohue nehri, binlerce yıllık volkanik yapısı, yeşil mavi renkte akan suları ve nehir boyunca oluşan küçük şelaleleri ile ilgi çekmektedir.
With the open sea the ship's lifeboats, we came to Puerto Montt pier.                                                                                                                                                                                                    
Açık denizde demir atan geminin filikalarıyla Puerto Montt iskelesine çıktık.                                     
  
       Ship's lifeboats /Geminin filikaları
 
 
 
 
 
 
 
                      Caviar/havyar