21 Şubat 2016 Pazar

Travel Mosel River with swans/ GERMANY-LUXEMBOURG Kuğularla Mosel Nehrinde Yolculuk Almanya-Lüksemburg 29 photos/fotoğraf

Swans living at the Mosel river.
Mosel nehrinde yaşayan kuğuların çeşitli görüntüleri.

Koblenz / GERMANY/ALMANYA

Mosel river
Mosel nehrinde kürek sporu yapanlar
Vineyards, it's along the Mosel river.
Mosel nehri boyunca, yamaçlarda üzüm bağları yer alıyor.

 Highway bridge- Mosel river/Vinningen/GERMANY
Otoban köprüsü- Mosel nehri Vinningen /ALMANYA

Mosel river - Vinningen/GERMANY

Mosel river level pool. Water is emptied or filled. Arrive at the level of the direction to go. Continuing on the road.
Mosel nehrinin seviye farkı olan kısımlarında yapılmış seviye havuzlarında, sular yükseltilerek veya boşaltılarak, gidilecek istikametin seviyesine ulaşıldığında, kapaklar açılarak yola devam ediliyor.
Boats and bicycles are an integral object on the Mosel river.
 Tekneler ve bisikletler, Mosel nehrinin ayrılmaz parçalarıdır.
Mosel river -Brodenbach /GERMANY
Mosel nehri kıyısında, Almanya' nın Mayen_Koblenz bölgesinde bulunan Brodenbach.
Mosel river - Treis coast /GERMANY
Mosel nehri üzerindeki Treis kıyılarından bir görüntü.
A camping on the banks of the Mosel river -Treis/ GERMANY
Mosel nehri kıyısında bir kamping.
Treis relatives. Mosel river- GERMANY
Mosel nehri üzerindeki Treis yakınlarından bir yerleşim.
 Mosel river - Cochem/GERMANY
Mosel nehri üzerinde yer alan Cochem/ALMANYA
Reichburg castle- Cochem/GERMANY
Reichburg kalesi- Cochem/ALMANYA

Mosel river
Bernkastel-Kues / GERMANY
Bernkastel-Kues, Almanya'nın Mosel nehri kıyısında yer alan güzel şehirlerinden biri.
An ancient house
Bernkastel-Kues / GERMANY 
Bernkastel_Kues şehrinde birçok tarihi yapı bulunur. 1416 yılında inşa edilmiş antik bir yapı.
Mosel river and vineyards
Near the city of Piesport /GERMANY
Mosel nehri üzerinde yer alan Piesport şehri yakınlarından bir görüntü. Nehrin kıyısındaki yamaçlar, ünlü üzüm bağlarıyla kaplı.
River cruise ship traveling on the Mosel river
Trittenheim/ GERMANY
Mosel nehrinde yol alan nehir gemisinden muhteşem Mosel nehrinin, Trittenheim yakınlarında güzel bir görüntüsü.
Mosel river and Rowing.
Mosel nehri üzerinde kürek sporuyla ilgilenenlere sıkça rastlanır.
Mosel river
Mehring / GERMANY
Most of the bridges on the Mosel river is low. Therefore crossing bridges, shutting down the ship's deck chairs.
Mosel nehri üzerindeki köprülerin çoğu alçak olduğundan; köprü geçişinde, güvertedeki şezlonglar ve sandalyeler kapatılmaktadır.
Mosel river.   Transportation by tankers is done intensively.
 Mosel'de tankerlerle de taşımacılık yapılmakta.
Mosel river
Private boats, used in transport.
Mosel'de özel teknelere de çok sık rastlanır.
Mosel river   Trier/GERMANY
Roman Bridge(  early 12 th)
Roma köprüsü; Mosel nehri kıyısında yer alan Trier şehrinin antik köprüsü (12.yy)
Mosel river  Wasserbillig-Luxembourg
Mosel nehri /Lüksemburg


Mosel river at night.
Mosel nehrinde gece.
Sunrise, swans, and Mosel river /Remich- Luxembourg
Gün doğumu ve kuğular   Remich-Lüksemburg
Mosel river /Remich- Luxembourg
Remich-Lüksemburg

                                MOSEL NEHRİNDE. KUĞULARLA YOLCULUK

   Sanat, tarih ve doğayı sevenler için ideal rotalar arasında sayılan Mosel nehri; dolambaçlı, dar vadiler boyunca akarak,  üç farklı ülke topraklarına can verir. Fransa'nın Vosges dağlarının 735 m. yüksekliğindeki Col de Bussang üzerinden doğar. 314 km..Fransa, 39 km. Lüksemburg topraklarında yol aldıktan sonra, Almanya' nın Koblenz şehrinde, kolu olduğu Ren nehriyle buluşarak, 560 kilometrelik bir uzunluğa ulaşır. İngilizce ve Fransızca versiyonu  Mosel olan nehir, Almanca' da Moselle olarak kullanılır.

   Nehrin en güzel kırsal manzaraları, üzüm bağları görüntüleri; yay şeklinde büyük kavisler çizdiği, Almanya topraklarının Trier ve Koblenz arasındaki vadilerin yamaçlarında görülür. Trier'de nehir, geniş ve düz bir alana açılır. Geçmişte, Romalılar için burası ideal bir oturma alanı olmuş. Toplam zenginlikler;  kaynak ve çıkış arasındaki 544 kilometre içerisinde yer alır. Bu bölüm, binlerce yıllık, muhteşem kaleler ve kalıntılarla dekore edilmiş. Trier ve Koblenz arasında birçok köy bulunur. Bu büyüleyici köylerin halkı; Ortaçağ tarihi kalıntıları, şatoları, kaleleri ile turizm endüstrisine ve şarap üretmeye adamışlar kendilerini. Her köyde; misafir evleri, nehrin kıyısında kamp alanları, bisiklet patikaları ve yürüyüş yolları bulunuyor.

   Pitoresk döngüler ve virajlı olan, teraslanmış yamaçlarda ziyaretçiler, genellikle ünlü şarapların  hammaddesi olan üzümlerin yetiştirildiği bağların arasında, saatlerce zevkle yürüyebilmekte. Dik yamaçların avantajı ile Mosel, kaleler ve hisarlar için stratejik olarak, üstün konumda idi. Ren bölgesinin aksine, Mosel boyunca müstahkem savunma mimarları ve sahipleri; başlangıçta yüksek asalet sahibi olmayan, ama çoğunlukla Kral vasalları (Ortaçağ' da bir derebeyinin himayesine girip, onun hizmetinde bulunan kişiler) idi.

   Ne yazık ki,  pek çok kale,  Pfalz veraset savaşlarında tahrip edilmiş. Yine de birçok orijinal özellikleri ile hasarsız ve hala zevk alınarak gezilebilen tarihi zenginlikler Mosel boyunca görülebilir. Mosel yamaçlarındaki bazı tarihi kalıntılar, çok daha sonra, özenle yeniden inşa edilerek, restoran ve kafe olarak hizmet vermekte ve yorgun gezginlerin buralarda dinlenmeleri sağlanmaktadır. Pastoral yolları, üzüm bağları ve ormanlar arasından geçen yollar, çoğunlukla,  Ortaçağ anıtlarına yöneliktir. Yüksek bağlara, anıtlara ayrıca telesiyeler ile de çıkılabilmekte. Ayrıca nehrin iki yakasını bağlayan teleferikler de kullanılmakta.  Sonbaharda, üzüm hasatı başladığında Mosel köyleri, kalabalık aktiviteler ile dolar. Festivaller ve sayısız sokak partileri düzenlenerek, konuklarını mutlu hissettirmek için çabalayan üzüm yetiştiricileri ve yöre halkı renkli görüntüler oluşturur.
    Ren nehrinin sağ yakasında 118 m. yükseklikteki büyük surların karşısında, Baba Ren ve onun kolu olan Narin Mosel (Moselle) nehirlerinin birleştiği kavşak yer alır. Kavşağın yarattığı yarımada üzerine, Almanya’nın en eski şehirlerinden biri olan Koblenz kurulmuş. Burası, Alman Köşesi (Deutsches Eck)  olarak adlandırılır.
    Mosel nehrinin sağ ve sol kıyıları, Almanya'nın en güzel romantik bölgelerinden biri olarak kabul edilir. Bu güzel peyzaj yapılmış Mosel'in harika manzaraların kalbinde yer alan Cochem, birçok kişinin, mükemmel ve romantik bir şehir olarak anılarını süslemektedir. Nehrin sol yakasında yükselen Cochem İmparatorluk Kalesi;  tarihinin ayrılmaz bir parçası.
      İskelesine yanaşırken kuğuların gemilerin etrafını sardığı Bernkastel-Kues’te, ilk yerleşimlerin,  MÖ. 3 binlere kadar gittiği belirtilir. Keltler daha sonra buraya yerleşmişler. Trier bölgesinde ilk şarapçılık Romalılar tarafından başlamış. Bu bölgede yer alan, Mosel nehrinin sağ kıyısındaki Bernkastel ile sol kıyısındaki Kues kasabaları bir bütün olmuştur. Tarihi taş köprü ile bağlanan her iki yakanın evleri yarı ahşap ve çeşitli yüzyıllardan kalma. Evlerde malzeme olarak toprak, meşe ağacı, hayvan kılı kullanılmış.
Alken, Winningen Neumagen-Dhron, Zell gibi antik yerleşim yerleri; menderesler çizerek akan Mosel’ in kıyısında, art arda sıralanmış. Romalılardan kalma köy ve kasabaların antik binaları, iskeleleri, modern ancak kırsal görünümlü yerleşim yerlerine, eşsiz gemi seyahatiyle tanıklık etmek mümkün olmaktadır.