21 Aralık 2014 Pazar

Valparaiso- Vina Del Mar CHILE/SOUTH AMERICA Valparaiso-Vina Del Mar ŞİLİ/GÜNEY AMERİKA

   

Valparaiso; In the western part of the continent of South America, the world's longest sea beach, which is the cultural capital of Chile. Although it is not the capital of Chile Parliament is located in this city. Santiago is 128 kilometers away. Located on the same beach and 8 km. Located in Vina del Mar has been intertwined with. On the shores of the Pacific Ocean, South America's most important harbor. Has become less important with the opening of the Panama canal.
 
Here, a Mediterranean climate prevails. Made on the hills, stairs and elevators with wood provided transportation, ancient colored houses in this city where, in 2003, were included in the UNESCO World Cultural Heritage. Here in time for Arabs, Italians, Germans settled.



Valparaiso; Güney Amerika kıtasının Batı kısmında, dünyanın en uzun denize sahili olan Şili’nin kültürel başkenti. Başkent olmamasına rağmen, Şili  Parlementosu bu şehirde yer alıyor. Santiago’ya 128 km. mesafedeki Valparaiso, aynı sahil üzerinde yer alan ve 8 km. uzaklıktaki Vine del Mar  ile iç içe girmiş durumda. Pasifik Okyanusu kıyısında, Güney Amerika’nın en önemli limanıdır. Panama kanalının açılması ile önemi azalmıştır.       Burada, Akdeniz iklimi hakim. Tepeler üzerinde yapılmış, merdivenler ve ahşap asansörler ile de ulaşım sağlanan, antik  renkli evlerin bulunduğu Valparaiso, 2003 yılında Unesco tarafından Dünya Kültür Mirasları kapsamına alınmış.  Zamanında buraya Araplar, İtalyanlar, Almanlar  yerleşmişler.

 
 





 
Vina del Mar; Along the western coast of South America, Chile's port city of Valparaiso, which is 8 km away, is located on the shores of the Pacific Ocean. Beaches, hotels, fishing and resort town is a socialite, was established in 1874.
Santiago and Vina del Mar is located between the two valleys. Krokavi in the sense that the water from the stone in the valley; fruits and vegetables, especially citrus fruits are produced and exported. Indians have grown courgettes and beans first. Then, the product types (avocado, corn, etc.) increased.
If you are on the Casablanca valley, at a concentration of vineyards and winemaking improved. Starting from this valley's wide variety of trees in the forest area. Generally, the fog prevails here until noon, and a very nice view of fog arise.

 
 
 
 
 

Vine del Mar; Güney Amerika’nın batı kıyıları boyunca uzanan Şili’nin liman şehri olan Valparaiso’ya  8 km mesafede,  Pasifik Okyanusu kıyısında yer alır. Kumsalları, otelleri, balıkçıları ile sosyetik bir sayfiye şehri olup, 1874 yılında kurulmuştur.    Santiago ile Vine del Mar arasında iki vadi bulunmaktadır.Taşlardan gelen su anlamında olan Krokavi vadisinde; meyve-sebze, özellikle narenciye üretilmekte ve ihraç edilmektedir. Kızılderililer, ilk olarak kabak ve fasulye yetiştirmişler buralarda. Daha sonra ürün çeşitleri (avakado, mısır vb.) arttırılmış.    Kazablanka vadisi üzerinde ise , üzüm bağları  yoğunlukta olup, şarapçılık gelişmiş. Bu vadilerden sonra başlayan ormanlık alanda çok çeşitli ağaçlar bulunuyor. Genellikle, öğlen saatine kadar buralara sis hakim olduğundan çok güzel sis manzaraları görme imkanı bulunuyor.





 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder